Arbeta hos oss

Vi är ett växande företag och vi söker alltid efter personer som med kompetens, erfarenhet och engagemang kan vara med och utveckla vår verksamhet. Vi är anslutna till Almega Vårdföretagarna och har tecknat kollektivavtal.

Är du intresserad av att arbeta hos oss kontakta någon av våra föreståndare:

Fogdhyttans Behandlingshem, Filipstad, Maria Osbeck-Jansson, 0590-501 50
Hasslegården, Mariestad, Eddie Berani, 0501-203 90
Kraftaverk, Gagnef, Victoria Olsson, 0241-61781
Villa Leva och Leva Bo, Göteborg, 031-48 48 88
Älvstorps Vårdhem, Nora, Daniel Belsby, 0587-131 34

Lediga tjänster

Chefsläkare till behandlingshem sökes!

Stockrosen vård & omsorg är moderbolag i en koncern med flera dotterbolag som erbjuder kvalificerad vård och boende inom psykiatri, missbruksvård och psykosocialt förändringsarbete. För verksamheten söker vi en läkare som med stort engagemang vill ingå i såväl operativt arbete på behandlingshemmen som i verksamhetens mer övergripande frågeställningar. 

Stockrosen har sitt säte i Nora där också det största av koncernens behandlingshem finns (Älvstorps vårdhem). Under våren 2020 öppnas här en avgiftningsavdelning med 7 platser. Varje HVB-hem i koncernen har i dagsläget en läkare knuten till sin verksamhet på konsultbasis. 

Tjänsten innebär kliniskt arbete på avgiftningsavdelningen och HVB-hem, ett övergripande ansvar för verksamhetens medicinska frågeställningar och att ge kvalificerat stöd till sjuksköterskeorganisationen. Läkaren ska ingå i ledningsgruppen men personalansvar ingår inte i tjänsten.

Placeringsort för tjänsten är Nora, resor till behandlingshemmen i Gagnef, Filipstad, Mariestad och Göteborg kan förekomma. Telefon- och videomöten tillämpas för att minska resbehovet. 

Krav på person

Vi söker en legitimerad läkare med kunskap och intresse för beroendefrågor. Specialistutbildning inom t.ex. psykiatri är meriterande men inte ett krav för ansökan. Personliga egenskaper som engagemang, nyfikenhet och målmedvetenhet väger tungt i valet av rätt person för verksamheten. 

Omfattning

Tjänsten är på heltid men lägre anställningsgrad kan diskuteras. 

Vissa arbetsmoment kan om så önskas genomföras på distans (t.ex. hemifrån).

Tillsättning sker under våren 2020 eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Skicka din ansökan till Johannes Eriksson VD på Stockrosen. 

Johannes.eriksson@vardhem.se

0766-26 78 47


Behandlingssekreterare till Älvstorps Vårdhem AB

Älvstorps verksamhet startade januari 1975 vilket borgar för lång erfarenhet inom missbruksvård och psykisk ohälsa. Det finns 48 platserna fördelade på sex avdelningar och under hösten 2020 öppnas även en avgiftningsavdelning med 7 platser. Vi har eget kök där kock och kokerska lagar vår mat från grunden. Alla våra gäster har när de vistas hos oss en egen lägenhet innehållandes köksdel, rum, våtenhet med tvättmaskin, tumlare, dusch och toalett. Till det finns även gemensamma utrymmen som dagrum, gym, bad och matsalar.
Vid ankomst upprättas individuell vård- och behandlingsplan. Vi arbetar med behandlingsinsatser som MI, ÅP, ACT, 12-steg samt övergripande motivationsarbete. Vi strävar efter att ha klienten i fokus genom hela vårdtiden och har ett nära samarbete med våra kunder.

Vi söker behandlingssekreterare
Just nu söker vi en behandlingssekreterare som tillsammans med vår behandlingsansvariga vill vara med och utveckla vår verksamhet utifrån uppsatta mål och visioner gällande behandlingsinnehållet och det vi vill erbjuda våra klienter.  

Arbetsuppgifter

Huvudsakliga arbetsuppgifterna för behandlingssekreteraren är att tillsammans med vår behandlingsansvarige utveckla verksamheten och jobba framåt mot uppsatta mål och visioner.

Det handlar om att leda och samordna behandlingsinsatser, upprätta genomförandeplaner, handleda och motivera behandlingspersonal utifrån det dagliga vård och behandlingsarbetet, hålla individuella och gruppsamtal, hålla kontakt med socialtjänsten, sammanfatta månadsrapporter m.m.

Krav

Vi söker Dig som har högskoleexamen med inriktning mot socialt förändringsarbete motsvarande socionom, socialpedagog, beteendevetare eller annan utbildning som arbetsgivaren finner lämplig. Erfarenhet från missbruksrelaterat arbete är meriterande. Likaså ser vi gärna att du har erfarenhet och utbildning i ÅP, MI, ACT.  

Du ska vara strukturerad och ha mycket god dokumentationserfarenhet.

Du förväntas att kunna hantera situationer som kan innebära hög stress och fatta snabba beslut. Förmåga till flexibilitet och kreativitet är en tillgång, liksom förmågan att se möjligheter och ha en helhetssyn. Vi sätter stort värde på personlig lämplighet. Innehav av B-körkort är ett krav då det kan förekomma resor i tjänsten.

Tjänsten är inledningsvis en 6 månaders visstidsanställning med möjlighet till förlängning alt. tillsvidareanställning. Individuell lönesättning/månadslön.

Ansökan

Du är välkommen med Din ansökan snarast då urval och intervjuer kommer att ske löpande. Dina ansökningshandlingar ska innehålla ett uppdaterat CV och ett personligt brev.

Har du frågor om tjänsten, vänligen kontakta
Verksamhetschef Daniel Belsby, 070-0079361 eller
Behandlingsansvarig Lisa Sahlin, 076-7975939.
Du ansöker på info@vardhem.se